У Верхньопетровецькому ліцеї відсвяткували День Збройних сил України спортивно - військовими змаганнями "Майбутні захисники Вітчизни". Наше свято відвідали почесні гості капітан Павлишин Дмитро Ярославович учасник АТО воював у складі 8 окремоого гірського штурмового батальйону 10 бригади, учасник АТО воював у складі 8 окремого гірського штурмового батальйоні 10 бригади Бойко Валентин Ілліч, учасник АТО воював у складі 3 окремого батальйону 80 бригади Веклич Іван Георгійович.
24 серпня 1991 року Україну було проголошено незалежною державою. Настала потреба створення національної армії, армії держави, яка отримала незалежність і лише стала на шлях свого відродження та розвитку. Завдяки Збройним Силам України ми з вами спимо під тихим мирним небом. Завдяки їм над нашими головами не летять снаряди, а під ногами не вибухають міни. Збройні сили стоять на чатах нашої свободи, нашої віри та нашої гідності.
Ми маємо бути готовими захищати Україну. Тому національно &ndas ... Читати далі »

Переглядів: 166 | Додав: vpetrov | Дата: 11/Гру/2019 | Коментарі (0)

Вітаємо жіночу волейбольну команду "Victoria", яка посіла ІІ місце в районних змаганнях на призи газети "Рідний край". Бажаємо вам міцного здоров'я і перемог у майбутньому!

Переглядів: 168 | Додав: vpetrov | Дата: 11/Гру/2019 | Коментарі (0)

З 28 листопада – 01 грудня у Румунії тривав «Festivalul Bucovinei» м. Сучава та Гала - концерт присвячений "Ziua Națională a României" ( Національному Дню Румунії) м. Бухаресті та м. Плоєшть де приймали участь учні Верхньопетровецького ліцею в складі зразкового фольклорного колективу «Мугурел», керівник Пінтеску Олена Іллівна. За фестивальні дні, учасники мали змогу глибше ознайомитись з культурою та побутом, а також проявити свої вміння в хореографічному мистецтві. Познайомились з Народними артистами Румунії Анжелікою Флутур, Іллею Карашем та багатьма іншими.
Гарячими оплесками проводжали зі сцени фольклорний колектив «Мугурел», який своїми запальними танцями надовго запам’ятається глядачам.

 

Переглядів: 191 | Додав: vpetrov | Дата: 11/Гру/2019 | Коментарі (0)

3 грудня – Міжнародний день інвалідів. За офіційними даними, близько 10% населення світу, або 650 млн людей є інвалідами. У 1992 році, в кінці «Десятиріччя інвалідів Організації Об'єднаних Націй» (1983-1992 роки) Генеральна Асамблея проголосила 3 грудня «Міжнародним днем інвалідів».
Це десятиліття було періодом підвищення інформованості і вживання заходів в цілях покращення становища інвалідів і забезпечення для них рівних можливостей. Пізніше Асамблея закликала держави - члени проводити заходи в підтримку цього Дня, маючи на увазі подальшу інтеграцію в життя суспільства осіб з інвалідністю. Проведення 3 грудня «Міжнародного дня інвалідів» спрямовано на посиленні уваги до проблем інвалідів, захисту їх гідності, прав і благополуччя, посиленні уваги суспільства до переваг які воно отримує від участі інвалідів в політичному, соціальному, економічному і культурному житті. Мета, заради якої був проголошений ц ... Читати далі »

Переглядів: 143 | Додав: vpetrov | Дата: 11/Гру/2019 | Коментарі (0)

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. Ось і у Верхньопетровецькому ліцеї дана акція стартувала 25 листопада в Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок.

Основними завданнями акції є:

- привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків;

- активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій щодо викорінення домашнього насильства;

- проведення інформаційних кампаній з метою підвищення обізнаності населення України з питань попередження насильства в сім'ї, жорсткого поводження з дітьми, формування свідомості всіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насиль ... Читати далі »

Переглядів: 144 | Додав: vpetrov | Дата: 11/Гру/2019 | Коментарі (0)

Посвята в ліцеїсти
Ліцей… Чарівні звуки цього грецького слова хвилюють душу. Воно в усі часи писалося з великої літери і вимовлялося з виразом гордості і шанобливості. …У нашому ліцеї багато традицій і одна з найважливіших та нових для нас – традиція посвяти в ліцеїсти.
Справжній ліцеїст – це той, хто з гідністю і честю пройшов усі випробування при посвяченні, які готували учні 9- а класу разом з класним керівником Владян А.В. Однак перш ніж отримати заповітне звання ліцеїста, новобранці повинні були проявити всі свої здібності і довести на ділі, що вони гідні бути прийнятими до лав справжніх ліцеїстів.
З теплими словами привітання до всіх звернувся директор ліцею Грижинку І.Г. та вручив пам’ятні значки, які з гордістю носитимуть наші посвячені ліцеїсти.
Виявляється, стати ліцеїстом зовсім не просто. Але наші новачки довели, що готові носити горде звання ліцеїста та з гідністю пройшли всі конкурси.
VIVATE LYCEUM!

... Читати далі »

Переглядів: 154 | Додав: vpetrov | Дата: 11/Гру/2019 | Коментарі (0)

Відкрийтесь, небеса,
Зійдіть на землю!
Всі українські села, присілки і хутори,
Повстаньте всі, кому сказали: вмри!
Засяйте над планетою, невинні душі!
Зійдіть на води й суші,
Збудуйте пам’яті невигасний собор!
Це 32-й рік, і 33 – й.
Голодомор... Голодомор... Голодомор...


Голод 1933-го чорніє великою плямою на демографічній карті України, втрат від цього ще не вдалося повернути – ні матеріальних, ні тим більше людських. Україна і досі змиває кров невинних жертв , хоч минуло в того часу 87 років.
Наслідки Голодомору для України були катастрофічними. У кількісному плані. Їх на сьогоднішній день встановити непросто . За даними істориків-демографів , які спираються на матеріали переписів 1926, 1937, 1939рр. кількість померлих становить від 5 до 10 мільйонів . В Україні тоді від голоду вмирало 17 людей щохвилини, 1000 - щогодини, майже 25 тисяч - щодня...

В стінах нашого ліцею пройшов мітинг - р ... Читати далі »

Переглядів: 184 | Додав: vpetrov | Дата: 11/Гру/2019 | Коментарі (0)

Вітаємо, нашу волейбольну команду "Victoria" та тренерів Грижинку Івана Георгійовича та Палікиржу Анну Костянтинівну з перемогою у відкритій Першості ДЮСШ з волейболу серед дівчат 2003 р.н. і молодших!
Бажаємо вам лише високих спортивних результатів і яскравих злетів у турнірній таблиці!
Ви, наша гордість! Так тримати!

 

 

Переглядів: 177 | Додав: vpetrov | Дата: 11/Гру/2019 | Коментарі (0)

13 листопада у Верхньопетровецькому ліцеї відбулося районне методичне об’єднання вчителів фізичної культури, Захисту Вітчизни та основ медичних знань. Проблема :
« Фізкультурно-оздоровча робота в школі – найважливіший чинник розвитку фізично здорового громадянина України та підготовки підростаючого покоління до служби в Збройних Силах України»
В ході методичного об’єднання провели:
- Урок фізичної культури в 11-Б класі з теми: «Модуль «Волейбол». Організація вправ. Різновиди ходьби та бігу. Вдосконалення техніки виконання передачі м’яча двома руками зверху та знизу. Подача в ліву та праву половину майданчика. Навчальна гра»» Провів: директор ліцею, вчитель фізичної культури - Грижинку І.Г.
- Урок Захисту Вітчизни в 10-му класі з теми «Прикладна фізична підготовка. Удари та захист від них. Розучування та тренування прийомів бою без зброї: розучування і тренування захисту від ударів руками ... Читати далі »

Переглядів: 278 | Додав: vpetrov | Дата: 11/Гру/2019 | Коментарі (0)

Єдиний скарб у тебе – рідна мова.
Заклятий для сусіднього хижацтва.
Вона твого життя міцна основа,
Певніша над усі скарби й багатства.
П. Куліш

9-го листопада ми відзначаємо велике свято — День української писемності та мови.

 

 

Традиційно у Верхньопетровецькому ліцеї відбувається низка заходів, приурочених до святкування Дня української писемності та мови.
З нагоди Дня української писемності і мови вчителі української м ... Читати далі »

Переглядів: 141 | Додав: vpetrov | Дата: 11/Гру/2019 | Коментарі (0)

Сьомого листопада в стінах ліцею відбулося прощання з осінню.
Учні 3-а класу разом з класоводом Вієру Ж. К. підготували чудове свято, яке надовго запам'ятається нам. Дітки мов справжні чарівники допомогли поринути в осіннє диво. Диво, що дарує сама природа. Подоли ранкових листопадових туманів переплетені у "бабине літо", яким нас досі радує природа. Теплі останні промінці сонця, що зігрівають наш зір глибокими захмарними горизонтами. Що може бути краще?.. Осінь - друга весна... Яка розквітає барвистим листям, горнятком чаю, та приємними моментами які дарують наші учні.

 

Дякуємо за свято!

 

Переглядів: 147 | Додав: vpetrov | Дата: 11/Гру/2019 | Коментарі (0)

Сьогодні до Дня Козацтва та Дня Захисника України 1- Б клас привітав вчителя ЗВ - Пожогу Валерія Костянтиновича зі святом!
Подякували йому за пронесену службу, побажали міцного здоров'я, витримки і рішучості в тяжкий для країни час стати на її захист!

 

 

Переглядів: 168 | Додав: vpetrov | Дата: 11/Гру/2019 | Коментарі (0)


З метою формування ціннісного ставлення до суспільства і держави, покращенню національно-патріотичного виховання в навчальному закладі з 7 по 11 жовтня 2019 року був проведений тиждень козацтва «Козацькому роду - нема переводу»

Національно-патріотичне виховання дітей та молоді визнано пріоритетним напрямком державної політики в Україні.

... Читати далі »

Переглядів: 169 | Додав: vpetrov | Дата: 11/Гру/2019 | Коментарі (0)

10 жовтня 2019 року МОН спільно з Міноборони вперше провели в Україні “Урок мужності” у форматі онлайн. Захід відбувся за участі Героя України Ігоря Гордійчука. До уроку змогли долучитися ліцеїсти 10-11 класів разом з учителем Захисту Вітчизни Пожогою В.К.

Вони цікаво провели час спостерігаючи за ефіром, дізналися про мужність, доблесть та честь. Цей урок спонукав їх до задумів про Батьківщину, її долю, її проблеми.
Ліцеїсти задоволені таким форматом проведення уроків і надалі мають бажання приймати участь у такого роду проектах.

Переглядів: 143 | Додав: vpetrov | Дата: 11/Гру/2019 | Коментарі (0)

9 жовтня в рамках "веселої перерви" пройшли змагання між юнаками на підтягування на турніку. Вітаємо наших переможців!
І місце : Будійчук Ілля - 9-в клас
ІІ місце: Алексюк Сергій - 9-а клас
ІІІ місце: Бружа Дмитро - 7 - б клас; Порайко Савелій - 9-б клас

Споконвіків дівоча коса була своєрідною візиткою охайності. Як стежить юнка за своїм власним волоссям, такою в майбутньому , вважалося, буде і господиня, - чепурною, працьовитою або ж неохайною чи лінькуватою. Тому матері з особливою наполегливістю, невсипністю намагалися з раннього віку привчати своїх дочок до охайності, щоб знали традиційні закони моралі. «Яка коса, така й краса», «Коса до п’ятки – дівка до грядки», «Коса заплетена, а хата не метена».
Серед багатства неперевершеного обрядодійства величне місце належить нашому національному о ... Читати далі »

Переглядів: 240 | Додав: vpetrov | Дата: 11/Гру/2019 | Коментарі (0)