Свято Андрія Первозванного вважається найбільшим передноворічним святом, яке відзначається ще з часів Русі 13 грудня. Андрій Первозванний входив в число 12-ти апостолів Христа, згідно з переказами, був братом апостолу Петру і був покровителем жителів України, Росії та Шотландії. Напередодні цієї дати прийнято збиратися на Андріївські вечорниці — ворожіння, з якими пов'язано безліч неординарних звичаїв.
13 грудня дівчата і хлопці 11 -х класів провели вечорниці, як в давнину ворожили, співали та розігрували один одного. Гарно провели час на гостинах. Дякуємо 11- м класам та їх класним керівникам Коржос Олені Георгіївні та Ватаманеску Івану Костянтиновича.

Переглядів: 165 | Додав: vpetrov | Дата: 15/Січ/2020 | Коментарі (0)

10 грудня 2019 року у Сторожинці відбувся Районний фестиваль дитячої та юнацької творчості "Чисті Роси", в якому приймав участь фольклорний зразковий колектив "Мугурел" Верхньопетровецького ліцею та виборов почесне ГРАН - ПРІ. Бажаємо усім учасникам колективу творчої наснаги, примноження багатств культури, зіркового сліду у скарбниці національних мистецтв. Впевнені, що ця подія буде доброю традицією - збирати найкращих учасників на творчому майданчику. Вітаємо керівника Пінтеску Олену Іллівну та бажаємо і надалі примножувати разом з колективом досягнення та здобутки. Танцюйте і прославляйте рідний край!

Переглядів: 166 | Додав: vpetrov | Дата: 15/Січ/2020 | Коментарі (0)

У Верхньопетровецькому ліцеї відсвяткували День Збройних сил України спортивно - військовими змаганнями "Майбутні захисники Вітчизни". Наше свято відвідали почесні гості капітан Павлишин Дмитро Ярославович учасник АТО воював у складі 8 окремоого гірського штурмового батальйону 10 бригади, учасник АТО воював у складі 8 окремого гірського штурмового батальйоні 10 бригади Бойко Валентин Ілліч, учасник АТО воював у складі 3 окремого батальйону 80 бригади Веклич Іван Георгійович.
24 серпня 1991 року Україну було проголошено незалежною державою. Настала потреба створення національної армії, армії держави, яка отримала незалежність і лише стала на шлях свого відродження та розвитку. Завдяки Збройним Силам України ми з вами спимо під тихим мирним небом. Завдяки їм над нашими головами не летять снаряди, а під ногами не вибухають міни. Збройні сили стоять на чатах нашої свободи, нашої віри та нашої гідності.
Ми маємо бути готовими захищати Україну. Тому національно &ndas ... Читати далі »

Переглядів: 172 | Додав: vpetrov | Дата: 11/Гру/2019 | Коментарі (0)

Вітаємо жіночу волейбольну команду "Victoria", яка посіла ІІ місце в районних змаганнях на призи газети "Рідний край". Бажаємо вам міцного здоров'я і перемог у майбутньому!

Переглядів: 172 | Додав: vpetrov | Дата: 11/Гру/2019 | Коментарі (0)

З 28 листопада – 01 грудня у Румунії тривав «Festivalul Bucovinei» м. Сучава та Гала - концерт присвячений "Ziua Națională a României" ( Національному Дню Румунії) м. Бухаресті та м. Плоєшть де приймали участь учні Верхньопетровецького ліцею в складі зразкового фольклорного колективу «Мугурел», керівник Пінтеску Олена Іллівна. За фестивальні дні, учасники мали змогу глибше ознайомитись з культурою та побутом, а також проявити свої вміння в хореографічному мистецтві. Познайомились з Народними артистами Румунії Анжелікою Флутур, Іллею Карашем та багатьма іншими.
Гарячими оплесками проводжали зі сцени фольклорний колектив «Мугурел», який своїми запальними танцями надовго запам’ятається глядачам.

 

Переглядів: 193 | Додав: vpetrov | Дата: 11/Гру/2019 | Коментарі (0)

3 грудня – Міжнародний день інвалідів. За офіційними даними, близько 10% населення світу, або 650 млн людей є інвалідами. У 1992 році, в кінці «Десятиріччя інвалідів Організації Об'єднаних Націй» (1983-1992 роки) Генеральна Асамблея проголосила 3 грудня «Міжнародним днем інвалідів».
Це десятиліття було періодом підвищення інформованості і вживання заходів в цілях покращення становища інвалідів і забезпечення для них рівних можливостей. Пізніше Асамблея закликала держави - члени проводити заходи в підтримку цього Дня, маючи на увазі подальшу інтеграцію в життя суспільства осіб з інвалідністю. Проведення 3 грудня «Міжнародного дня інвалідів» спрямовано на посиленні уваги до проблем інвалідів, захисту їх гідності, прав і благополуччя, посиленні уваги суспільства до переваг які воно отримує від участі інвалідів в політичному, соціальному, економічному і культурному житті. Мета, заради якої був проголошений ц ... Читати далі »

Переглядів: 145 | Додав: vpetrov | Дата: 11/Гру/2019 | Коментарі (0)

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. Ось і у Верхньопетровецькому ліцеї дана акція стартувала 25 листопада в Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок.

Основними завданнями акції є:

- привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків;

- активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій щодо викорінення домашнього насильства;

- проведення інформаційних кампаній з метою підвищення обізнаності населення України з питань попередження насильства в сім'ї, жорсткого поводження з дітьми, формування свідомості всіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насиль ... Читати далі »

Переглядів: 147 | Додав: vpetrov | Дата: 11/Гру/2019 | Коментарі (0)

Посвята в ліцеїсти
Ліцей… Чарівні звуки цього грецького слова хвилюють душу. Воно в усі часи писалося з великої літери і вимовлялося з виразом гордості і шанобливості. …У нашому ліцеї багато традицій і одна з найважливіших та нових для нас – традиція посвяти в ліцеїсти.
Справжній ліцеїст – це той, хто з гідністю і честю пройшов усі випробування при посвяченні, які готували учні 9- а класу разом з класним керівником Владян А.В. Однак перш ніж отримати заповітне звання ліцеїста, новобранці повинні були проявити всі свої здібності і довести на ділі, що вони гідні бути прийнятими до лав справжніх ліцеїстів.
З теплими словами привітання до всіх звернувся директор ліцею Грижинку І.Г. та вручив пам’ятні значки, які з гордістю носитимуть наші посвячені ліцеїсти.
Виявляється, стати ліцеїстом зовсім не просто. Але наші новачки довели, що готові носити горде звання ліцеїста та з гідністю пройшли всі конкурси.
VIVATE LYCEUM!

... Читати далі »

Переглядів: 156 | Додав: vpetrov | Дата: 11/Гру/2019 | Коментарі (0)

Відкрийтесь, небеса,
Зійдіть на землю!
Всі українські села, присілки і хутори,
Повстаньте всі, кому сказали: вмри!
Засяйте над планетою, невинні душі!
Зійдіть на води й суші,
Збудуйте пам’яті невигасний собор!
Це 32-й рік, і 33 – й.
Голодомор... Голодомор... Голодомор...


Голод 1933-го чорніє великою плямою на демографічній карті України, втрат від цього ще не вдалося повернути – ні матеріальних, ні тим більше людських. Україна і досі змиває кров невинних жертв , хоч минуло в того часу 87 років.
Наслідки Голодомору для України були катастрофічними. У кількісному плані. Їх на сьогоднішній день встановити непросто . За даними істориків-демографів , які спираються на матеріали переписів 1926, 1937, 1939рр. кількість померлих становить від 5 до 10 мільйонів . В Україні тоді від голоду вмирало 17 людей щохвилини, 1000 - щогодини, майже 25 тисяч - щодня...

В стінах нашого ліцею пройшов мітинг - р ... Читати далі »

Переглядів: 187 | Додав: vpetrov | Дата: 11/Гру/2019 | Коментарі (0)

Вітаємо, нашу волейбольну команду "Victoria" та тренерів Грижинку Івана Георгійовича та Палікиржу Анну Костянтинівну з перемогою у відкритій Першості ДЮСШ з волейболу серед дівчат 2003 р.н. і молодших!
Бажаємо вам лише високих спортивних результатів і яскравих злетів у турнірній таблиці!
Ви, наша гордість! Так тримати!

 

 

Переглядів: 179 | Додав: vpetrov | Дата: 11/Гру/2019 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 10 11 12 13 14 ... 16 17 »