09:30
Інформаційна кампанія ШКОЛА БЕЗПЕКИ ТЯМ

На виконання листа Міністерства освіти і науки України від 05.10.2021 №1/9-523, Інститут післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області інформує про те, що впродовж вересня - листопада 2021 р. Український фонд «Благополуччя дітей» в рамках проєкту Ради Європи «Боротьба з насильством над дітьми в Україні» проводить інформаційну кампанію, що спрямована на привернення уваги батьків і освітян до проблеми сексуального насильства над дітьми онлайн і офлайн та підвищення рівня обізнаності підлітків 13-17 років, освітян і батьків про культуру безпеки, яка захищає від насильства.

За дослідженнями Ради Європи, 1 з 5 дітей зазнають бодай однієї форми сексуального насильства офлайн. У 70-80% випадків сексуального насильства над дитиною офлайн агресором є людина, яку дитина добре знає (близький родич, друзі родини, тренери та інші). Згідно з дослідженням МБО «Служба порятунку дітей», у 2020 р. 23,5% дітей зіткнулися з однією із ситуацій сексуального насильства онлайн.

Інформаційна кампанія використовує матеріали з правилами безпеки для підлітків, авторський відеокурс для освітян, які працюють над профілактикою сексуального насильства, та інформацію для батьків про побудову довірливих взаємин із підлітками.

Матеріали кампанії розміщені на сторінці «Школа безпеки ТЯМ» веб-сайту Українського фонду «Благополуччя дітей» за поклиланням http:// https://childfund.org.ua/diialnist/shkola-bezpeki-tyam 

Переглядів: 83 | Додав: vpetrov | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar