15:52
"Запалимо свічу пам'яті"

Відкрийтесь, небеса,
Зійдіть на землю!
Всі українські села, присілки і хутори,
Повстаньте всі, кому сказали: вмри!
Засяйте над планетою, невинні душі!
Зійдіть на води й суші,
Збудуйте пам’яті невигасний собор!
Це 32-й рік, і 33 – й.
Голодомор... Голодомор... Голодомор...


Голод 1933-го чорніє великою плямою на демографічній карті України, втрат від цього ще не вдалося повернути – ні матеріальних, ні тим більше людських. Україна і досі змиває кров невинних жертв , хоч минуло в того часу 87 років.
Наслідки Голодомору для України були катастрофічними. У кількісному плані. Їх на сьогоднішній день встановити непросто . За даними істориків-демографів , які спираються на матеріали переписів 1926, 1937, 1939рр. кількість померлих становить від 5 до 10 мільйонів . В Україні тоді від голоду вмирало 17 людей щохвилини, 1000 - щогодини, майже 25 тисяч - щодня...

В стінах нашого ліцею пройшов мітинг - реквієм "Запалимо свічу пам'яті". Усі учні та педагогічний колектив долучилися до його проведення. Адже таке горе не можливо забути,неможливо винести біль душі українців за той понівечений, змордований, вмитий голодними сльозами час страшного геноциду.
Минатимуть роки ,змінюватимуться покоління та народ України ніколи не забуде трагічних лихоліть 1932-1933 років, які сталися на благословенній землі квітучого українського краю.
В рамках Дня пам'яті жертв Голодомору 1932 - 1933 р.р. проведено виховні години, круглі столи, залучено учнів початкових класів до перегляду фільму та створення стін газет і "незабудок".

 

 

Переглядів: 184 | Додав: vpetrov | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar