15:16
Наша школа багата талантами!

«Великий талант вимагає великої праці» писав видатний композитор Петро Ілліч Чайковський.

   І справді талант не відкривається одразу. Це важка і довга праця над собою, саморозвиток і вдосконалення  своїх вмінь, як розумових так і фізичних. Неосяжний кладязь, якому варто знайти місце і час. Кожна людина талановита по своєму та не кожна розвиває і примножує  свій потенціал.

  А де ж іще шукати себе і своє призначення, як не у школі. 26 грудня ми організували свято для талановитих дітей. У нашому навчальному закладі навчаються чудові, обдаровані діти, які своїми досягненнями прославляють школу  далеко за межами району, області. Школа багата сузір’ям талантів науки, спорту, танців, музики. Особливо пишаємось переможцями  ІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін, та переможців ІІ етапу Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім.Т.Шевченка,  Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика в 2018 – 2019 н.р.:

Українська мова та література

  1. Учениця 7 – А класу, Коломейчук Марія – Ізабелла 2 місце

2. Учениця 11 – А класу, Георгіян Андріана, 2 місце

  • Румунська мова

  1. учениця 11 – Б класу Влад Марія, 2 місце

  • Французька мова

  1. Учениця 11 – А класу, Георгіян Андріана, 2 місце

  • Математика

  1. Учениця 11 - А класу Влад Василіса, за 3 місце

  2. Учень 6 – А класу, Паладюк Себастьян, за 3 місце

  • Фізика

  1. Учениця 11 - А класу Влад Василіса, за 3 місце

  • Хімія

  1. Учень 7 -А класу, Велянський Олег, 3 місце

  • Астрономія

  1. Учениця 11 - А класу Влад Василіса,  3 місце

  • Біологія

  1. Учениця 8 – А класу, Вільор Таісія, 2 місце

  2. Учениця 11 – А класу, Георгіян Андріана, 3 місце

  • Георгафія

  1. Учениця 8 – А класу, Барбуца Доріана, 3 місце

  • Екологія

  1. Учениця 11 - А класу Влад Василіса,  2 місце

  • Економіка

  1. Учениця 11 - А класу Влад Василіса,  2 місце

  • Конкурс ім. Тараса Шевченка

  1. Учениця 7 – А класу, Коломейчук Марія – Ізабелла 1 місце

  2. Учениця 5 – Б класу, Штефуряк Екатерина, 2 місце

  • Конкурс ім. Петра Яцика

  1. Учениця 7 – А класу, Коломейчук Марія – Ізабелла 1 місце

  2. Учениця 11 – А класу, Георгіян Андріана, 1 місце

  3. Учениця 3 – А класу, Іліуц Марія, 3 місце

  4. Учениця 5 – Б класу, Штефуряк Екатерина, 3 місце

  Наші діти з великим поривом займаються спортом. Зокрема волейболом в якому досягають вершин. Учасники шкільної волейбольної команди «Вікторія» невтомно і завзято ідуть до своєї мети, не дивлячись ні на біль в м’язах, ні на синяки та подряпини ведуть нас до першості. Вже другий рік поспіль виборюють кубок Чемпіонів Чернівецької області з волейболу серед дівчат, наші, красуні, спортсменки – Дуган Діана, Бічер Діана, Урсулян Марілена, Бурачук Марія, Алергуш Міхаела, Берсан Ніколета, Козачук Євгенія, Бурла Варвара, Павел Марія – Даніела, Колцун Юліана, Кіца Анастасія, Слезак Андріана. Тож попереду кубок України, ми бажаємо їм сил, наснаги і прийдешніх перемог.

Також школа славиться чемпіонами, призерами бойових мистецтв, таких як, Карате – до – це Кобель Михайло, Герман Дмитро, Берсан Денис, Герман Василь.

Талант завжди родом з дитинства. Кажуть, що кожна людина народжена із зерном в руці, тільки треба знайти поле де це зерно проросте. Педагогічний колектив усіма силами спрямовує учнів в русло саморозвитку, пізнання себе і своїх вмінь. Ми пишаємось своїми співочими талантами – лауреатами районних, обласних, всеукраїнських та міжнародних пісенних конкурсів та фестивалів – Діаною Дуган, Аліною Черкез, Габріелою Багнян.

Кажуть скрипка – «королева» музики, а хто на ній грає той геній.  Наш учень Максим Марку ще досить юний та вже віртуозно виконує твори на скрипці. Слухаючи і спостерігаючи за швидкістю і переміною пальців, що перебирають струнами мимоволі поринаємо у світ неосяжної краси.

Тільки танець робить музику видимою.  Напрочуд талановиті та обдаровані неодноразові переможці міжнародних змагань з танцювального спорту, лауреати інтернаціональних фестивалів – учні 4 – А класу, Кобель Олексій та Павел Олена – Аріана, та учениця 5 го класу Вілор Анастасія. Ці діти несуть у широкий світ барвисту мову танцю.

У нашій школі процвітає  фольклорний колектив «Мугурел». Віддавна колектив славиться дзвінкоголосими піснями, запальними танцями, колоритними костюмами з бабусиної скрині. За 28 років чимало дітей танцювало в колективі. На зміну одним виконавцям приходили інші.

 

У колективі займаються діти різних вікових категорій, від 6 до 16 років.  Народний танець поєднує та привчає їх до спілкування в колективі. Учасники колективу «Мугурел» - талановиті, артистичні, дружні, трудолюбиві. Це і допомагає їм триматися на плаву довгий час. Колектив має багато здобутків, успішно конкурує на міжнародних, всеукраїнських, обласних та районних фестивалях і конкурсах. Із гордістю можна сказати, що колектив став візитною карткою Буковини на фестивалях в Румунії та Болгарії. Їхнім незмінним керівником і наставником є Пінтеску Олена Іллівна.

 

 

Переглядів: 366 | Додав: vpetrov | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar