15:19
День вишиванки. Флешмоб "Прийди на роботу та навчання у вишиванці!"

Святкування національного свята, напевно, найбільше єднає усіх українців. Особливо це актуально тоді, коли в період ворожої агресії, анексії частини території країни, це свято стосується визнання символу та оберегу нації, символу щедрості нашого народу, багатства та родючості нашої землі – «Вишиванки».

Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей народний оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.

Сьогодні 16 травня 2019 року у нашій школі проведено флешмоб «Прийди у вишиванці на роботу і навчання!» Кожен клас і наші вчителі підтримали ідею флешмобу і школа замайоріла різнобарвними візерунками української та румунської  вишивки. Протягом дня було проведено виховні години, а у кабінеті трудового навчання була створена виставка народної вишивки.

Проведення Дня вишиванки продемонструвало, що вихованці школи налаштовані на збереження культури, звичаїв і традицій свого народу.

Щиро дякуємо усім хто прийняв участь у флешмобі і  за те, що долучилися до ініціативи проведення свята!
Лише спільними зусиллями ми зможемо показати силу та єдність нашої нації!

 

Переглядів: 358 | Додав: vpetrov | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar