У вівторок, 9 листопада, відзначається День української писемності та мови. Як відомо, свято запроваджене указом президента від 1997 року на честь Нестора Літописця.

Традиційно у цей день проводять загальнонаціональний диктант. Цьогорічний радіодиктант національної єдності буде вже 21-м.
Текст диктанту є унікальним,його розробляють спеціально, в середньому це 100-120 слів. Цього року у прямому ефірі на «UA: Перший» диктант читав письменник, автор тексту Юрій Андрухович.

Роботи приймались онлайн та офлайн до 11 листопада до 10:30. Текст диктанту оприлюднили на сайті «Українського радіо» 11 листопада об 11:00.

 

Результати оголосять упродовж 1-2 місяців, залежно від ... Читати далі »

Переглядів: 113 | Додав: vpetrov | Дата: 11/Лис/2021 | Коментарі (0)

9 листопада у стінах Верхньопетровецького ліцею відбулася зустріч з представниками Чернівецького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки: капітаном Чижевським С.М., майстер сержантом Андріященком О.В., старшим сержантом першого відділу Чернівецького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Бойком В.І., молодшим лейтенантом резерву громадської організації Чернівецька міська спілка учасників, ветеранів, інвалідів АТО та їх сімей Рубіном В.І. та солдатом резерву Панцир В. С.
Під час проведення зустрічі, військовослужбовці продемонстрували різні види зброї та їх використання. Більш детально розповіли про загрозу, що в собі несе недоцільне використання зброї, зокрема про ризики травматизму. Іще раз на прикладі довели, що будь яка зброя створена, як засіб для боротьби з ким - небудь, або чим - небудь, для досягнення будь якої мети. 
Учні мали змогу ближче познайомитися з історією та призначенням тих ... Читати далі »

Переглядів: 154 | Додав: vpetrov | Дата: 11/Лис/2021 | Коментарі (0)